Bekijk onze projecten

Herbestemming

villa velsen-noord

De monumentale pastorie van de St. Jozefparochie in Velsen Noord was sterk verwaarloosd en in onbruik geraakt. Gelukkig waren er in zowel exterieur als interieur nog voldoende karakteristieke elementen aanwezig om te proberen het object zijn voormalige allure weer terug te geven en door middel van het inpassen van een nieuwe functie weer leefbaarheid beweging te brengen op deze in potentie prachtige plek. Met veel respect voor de historische architectuur is het pand gerestaureerd en zijn metselwerk, leien kap, houtwerk en schilderwerk weer op hoog niveau gebracht. Ook de nog aanwezige kwaliteit in het interieur, zoals trappenhuis, deuren en lijstwerk, plafonds etc. zijn met veel gevoel in oude luister hersteld. Daarnaast zijn er op inventieve wijze vier riante appartementen ingepast zonder de originele gevelopbouw en structuur aan te tasten.

De monumentale pastorie van de St. Jozefparochie in Velsen Noord was sterk verwaarloosd en in onbruik geraakt. Gelukkig waren er in zowel exterieur als interieur nog voldoende karakteristieke elementen aanwezig om te proberen het object zijn voormalige allure weer terug te geven en door middel van het inpassen van een nieuwe functie weer leefbaarheid beweging te brengen op deze in potentie prachtige plek. Met veel respect voor de historische architectuur is het pand gerestaureerd en zijn metselwerk, leien kap, houtwerk en schilderwerk weer op hoog niveau gebracht. Ook de nog aanwezige kwaliteit in het interieur, zoals trappenhuis, deuren en lijstwerk, plafonds etc. zijn met veel gevoel in oude luister hersteld. Daarnaast zijn er op inventieve wijze vier riante appartementen ingepast zonder de originele gevelopbouw en structuur aan te tasten.

Lees meer
Nieuwbouw

villa bentveld

De bestaande kleine villa uit de jaren ’50 van de vorige eeuw op een prachtig kavel in Bentveld. De villa verdiende een algehele transformatie en upscaling naar de huidige tijd. Vraagstelling: Algehele renovatie en uitbreiding Uitvoering: Bij deze algehele make-over is er zo ver gegaan dat er bijna sprake is van nieuwbouw. Nadat het casco volledig is gestript tot op de wanden en begane grondvloer na is de opbouw en uitbreiding weer in gang gezet. Door onder andere zowel qua exterieur als interieur nieuwe materialen en kleuren te introduceren, de interne functionaliteit en routing aan te passen op de woonwensen van de opdrachtgevers is er een significant andere woning ontstaan dan hetgeen er oorspronkelijk stond. Intern is de totale installatiestructuur vernieuwd en zijn een binnenzwembad met swimstream en wellness toegevoegd. Meer dan 85% van wat er staat is nieuw maar daarentegen is de villa qua schaal nog steeds passend gebleven binnen de zekere oorspronkelijke ingetogenheid van dit enigszins verscholen villawijkje.

De bestaande kleine villa uit de jaren ’50 van de vorige eeuw op een prachtig kavel in Bentveld. De villa verdiende een algehele transformatie en upscaling naar de huidige tijd. Vraagstelling: Algehele renovatie en uitbreiding Uitvoering: Bij deze algehele make-over is er zo ver gegaan dat er bijna sprake is van nieuwbouw. Nadat het casco volledig is gestript tot op de wanden en begane grondvloer na is de opbouw en uitbreiding weer in gang gezet. Door onder andere zowel qua exterieur als interieur nieuwe materialen en kleuren te introduceren, de interne functionaliteit en routing aan te passen op de woonwensen van de opdrachtgevers is er een significant andere woning ontstaan dan hetgeen er oorspronkelijk stond. Intern is de totale installatiestructuur vernieuwd en zijn een binnenzwembad met swimstream en wellness toegevoegd. Meer dan 85% van wat er staat is nieuw maar daarentegen is de villa qua schaal nog steeds passend gebleven binnen de zekere oorspronkelijke ingetogenheid van dit enigszins verscholen villawijkje.

Lees meer
Uitbouw

Woonhuis Haarlem

Deze woning uit de jaren ’30 tussenwoning van de vorige eeuw had een kleine keuken met een traditionele toegang tot de tuin vanuit de eetkamer en de keuken. De wens die de opdrachtgevers uitte was een riante leefkeuken en een directe relatie vanuit deze keuken zowel met de woonfunctie als met de tuin. Daarnaast is de gehele woonkamer herzien en is er zorg gedragen voor de toetreding van voldoende, maar ook interessant daglicht door middel van de gestrooide ronde lichtopeningen in het plafond. De hiermee door de zon optredende “lichtvlekken” bewegen met de zon mee door de woning.

Deze woning uit de jaren ’30 tussenwoning van de vorige eeuw had een kleine keuken met een traditionele toegang tot de tuin vanuit de eetkamer en de keuken. De wens die de opdrachtgevers uitte was een riante leefkeuken en een directe relatie vanuit deze keuken zowel met de woonfunctie als met de tuin. Daarnaast is de gehele woonkamer herzien en is er zorg gedragen voor de toetreding van voldoende, maar ook interessant daglicht door middel van de gestrooide ronde lichtopeningen in het plafond. De hiermee door de zon optredende “lichtvlekken” bewegen met de zon mee door de woning.

Lees meer
Restauratie

Grachtenpand Haarlem

Dit 18e eeuwse Rijksmonument, aan de Nieuwe Gracht, de Haarlemse stadsgracht, is in de jaren ‘20 voor het laatst grondig verbouwd. Wij hebben de opdracht verworven voor het maken van een volledig restauratieplan en ontwerp voor zowel interieur als exterieur. Tijdens het demontageproces bleek dat het pand in redelijke staat te verkeren, geen boktor of zwam aangetroffen en de spanten en muurplaten verkeren in goede staat. Buiten de demontage van het asbest dak en groot onderhoud aan de gevelkozijnen, kunnen we redelijk snel starten met het interieur.

Dit 18e eeuwse Rijksmonument, aan de Nieuwe Gracht, de Haarlemse stadsgracht, is in de jaren ‘20 voor het laatst grondig verbouwd.

Lees meer
Verbouwing

Villa Heemstede

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde.

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes.

Lees meer

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

Nieuwbouw

Loods5 Duiven

Nieuwbouw Duiven 19.000m2 nieuwbouw voor LOODS 5 Duiven LOODS 5 Duiven met 19.000m2 vloeroppervlak, ligt op bedrijventerrein Nieuwgraaf pal aan de A12. Op de winkel eerste exposure te geven langs de snelweg hebben wij het winkelniveau een laag opgetild en dit verheffen had gelijk tot gevolg dat parkeren onder het gebouw gerealiseerd kon worden. De nieuwe gevel aan de wegzijde buigt zich al een lang doorgaand lint met de bocht in de weg mee en lijkt door de groenstrook welke het parkeren verbergt te zweven over het groen. Het lange gevel- en kozijnenlint, wordt 1 maal onderbroken door een bovenmaats “oog in de gevel” waarachter zich onder andere de horeca als een rustpunt binnen het shoppen manifesteert met een prachtig wijds blikveld naar buiten.

LOODS 5 Duiven met 19.000m2 vloeroppervlak, ligt op bedrijventerrein Nieuwgraaf pal aan de A12. Op de winkel eerste exposure te geven langs de snelweg hebben wij het winkelniveau een laag opgetild en dit verheffen had gelijk tot gevolg dat parkeren onder het gebouw gerealiseerd kon worden.

Lees meer
Verbouwing

Riksja Travel Leiden

Riksja Travel, een eigenwijs reisbedrijf uit Leiden met een oprecht hart voor de wereld en bestaande uit enthousiaste reisfanaten. Men wilde graag een unieke werkplek welke het karakter van Riksja zou uitdragen en waar de reisfanaten een fijne dagelijkse plek zouden vinden. Met die uitdaging is men bij ons gekomen en wij zijn die uitdaging met hen aangegaan. Wij hebben een volledig nieuwe setting binnen de bestaande structuren ontworpen waarbij de originele verkeersruimtes zijn verworden tot straten en steegjes, compleet met straatlantaarns, graffiti, hangplekken, houten en golfplaten gevels van de ruimtes erachter. Het nieuwe grote atrium is een plek van samenkomst, praten, eten, spelen en fun geworden. Een marktplein waarbij de werkplekken aan de gevelzijdes door nieuwe “straten” direct met elkaar zijn verbonden. Er wordt bij Riksja Travel met veel plezier gewerkt maar bovenal geleefd.

Riksja Travel, een eigenwijs reisbedrijf uit Leiden met een oprecht hart voor de wereld en bestaande uit enthousiaste reisfanaten. Men wilde graag een unieke werkplek welke het karakter van Riksja zou uitdragen en waar de reisfanaten een fijne dagelijkse plek zouden vinden. Met die uitdaging is men bij ons gekomen en wij zijn die uitdaging met hen aangegaan.

Lees meer

reizen doe je samen met Riksja

Nieuwbouw

Villa Bloemendaal 54

Deze nieuwe villa aan de rand van Park Brederode in Bloemendaal is opgebouwd uit drie, hoog uit het duinzand oprijzende, zwarte houten volumes met een zinken kap. De drie volumes zijn gekoppeld door middel van glazige tussenstroken welke de mogelijkheid geven om vanuit ieder punt in de woning meerdere relaties met de omgeving te ervaren. De duurzame villa is vanaf de kelder geheel opgebouwd uit het Kingspan TEK systeem en vloeren van kruislaaghout. De zwart houten gevelbekleding refereert aan de diverse eenvoudige zwarte houten schuren uit de historische omgeving en zal zich qua materiaal ondergeschikt gedragen ten opzichte van het monumentale hoofdgebouw in het achterliggende park. Vanaf de Brederodelaan heeft de villa zich een plek toegeëigend binnen de verscheidenheid aan architectuur in het bebouwingslint.

Deze nieuwe villa aan de rand van Park Brederode in Bloemendaal is opgebouwd uit drie, hoog uit het duinzand oprijzende, zwarte houten volumes met een zinken kap. De drie volumes zijn gekoppeld door middel van glazige tussenstroken welke de mogelijkheid geven om vanuit ieder punt in de woning meerdere relaties met de omgeving te ervaren.

Lees meer
Uitbouw

Woonhuis Bloemendaal 9b

Deze twee onder éénkap woning in een bijzonder wijkje in Bloemendaal verdiende een volledige renovatie over alle verdiepingen en een hedendaagse touch. Vraagstelling: Volledige interne renovatie en uitbreiding met een woonkeuken en een gekoppelde garage. Uitvoering: De nieuwe houten garage staat eigenwijs uit de richting van de woning gedraaid en een in de woning gedrukt gestrekt element waarin de woonkeuken is opgenomen. Het tussenlid met de keuken vormt gelijk een afscherming van het privé tuingedeelte. De inrichting van het woonhuis is straks en eigentijds en vormt samen met de nieuwe uitbreiding een zeker contrast met het exterieur van de woning.

Deze twee onder éénkap woning in een bijzonder wijkje in Bloemendaal verdiende een volledige renovatie over alle verdiepingen en een hedendaagse touch. Vraagstelling: Volledige interne renovatie en uitbreiding met een woonkeuken en een gekoppelde garage. Uitvoering: De nieuwe houten garage staat eigenwijs uit de richting van de woning gedraaid en een in de woning gedrukt gestrekt element waarin de woonkeuken is opgenomen. Het tussenlid met de keuken vormt gelijk een afscherming van het privé tuingedeelte. De inrichting van het woonhuis is straks en eigentijds en vormt samen met de nieuwe uitbreiding een zeker contrast met het exterieur van de woning.

Lees meer
Nieuwbouw

Villa Overveen 7

Deze villa met garage had slechts een kleine keuken welke geen relatie met terras en tuin had. Opdrachtgever heeft veel affiniteit met koken en bereiden. Vraagstelling: Een ruime woonkeuken en relatie met terras en tuin, een ruime werkkamer, nieuwe badkamer en creëren van een ruimte beschikbaar voor een toekomstige woonhuislift. Uitvoering: De originele villa heeft een specifieke vorm en daarom hebben wij besloten de uitbreiding te zoeken in een eigentijds gekoppeld paviljoen over twee lagen. Het paviljoen is vormgegeven als een zinken huif in een mansardevorm naast de bestaande villa gekoppeld door een deels glazen corridor. Het paviljoen heeft op de begane grond een grote tuin gerelateerde woonkeuken, met daarboven op de verdieping een riante werkkamer.

De originele villa heeft een specifieke vorm en daarom hebben wij besloten de uitbreiding te zoeken in een eigentijds gekoppeld paviljoen over twee lagen. Het paviljoen is vormgegeven als een zinken huif in een mansardevorm naast de bestaande villa gekoppeld door een deels glazen corridor. Het paviljoen heeft op de begane grond een grote tuin gerelateerde woonkeuken, met daarboven op de verdieping een riante werkkamer.

Lees meer