Bekijk meer
Uitbouw

Uitbouw

Woonhuis Bloemendaal 19

Twee onder één kap jaren ‘30 villa, welke in de loop der jaren, net als vele tijdgenoten, is afgeladen met verschillende lagen afwerkingsmaterialen en een zeer kleine keuken aan de donkere achterzijde. Vraagstelling: Een lichte woonkeuken en een directe relatie met de tuin. Renovatie van de 3 verdiepingen. Uitvoering: De nieuwe woonkeuken is geplaatst in het nieuwe glazen paviljoen wat is ontwikkeld op de donkere plek achter de woning en zich doorstrekt tot voorbij de woning waardoor de openheid naar en de relatie met de tuin ontstaat. Het paviljoen bestaat uit een vloer-en een dakplaat waartussen rondom glas is geplaatst. De gehele kopgevel kan middels een glazen taatsdeur worden opengedraaid waardoor het gevoel kan ontstaan dat men deels buiten staat te koken. Daarnaast zijn alle verdiepingen op een eenvoudige doch doelmatige wijze gerenoveerd.

Uitbouw

Woonhuis Bloemendaal 2

Locatie: woonhuis Acacialaan Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: – Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: extra leefruimte op de begane grond, algehele verbouwing met een nieuwe keuken. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding, ontwerp interieur woonhuis, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering. Aannemer: Snoekbouwbedrijf

Locatie: woonhuis Acacialaan Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: – Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: extra leefruimte op de begane grond, algehele verbouwing met een nieuwe keuken. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding, ontwerp interieur woonhuis, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering. Aannemer: Snoekbouwbedrijf

Lees meer
Uitbouw

Woonhuis Bloemendaal 9b

Deze twee onder éénkap woning in een bijzonder wijkje in Bloemendaal verdiende een volledige renovatie over alle verdiepingen en een hedendaagse touch. Vraagstelling: Volledige interne renovatie en uitbreiding met een woonkeuken en een gekoppelde garage. Uitvoering: De nieuwe houten garage staat eigenwijs uit de richting van de woning gedraaid en een in de woning gedrukt gestrekt element waarin de woonkeuken is opgenomen. Het tussenlid met de keuken vormt gelijk een afscherming van het privé tuingedeelte. De inrichting van het woonhuis is straks en eigentijds en vormt samen met de nieuwe uitbreiding een zeker contrast met het exterieur van de woning.

Deze twee onder éénkap woning in een bijzonder wijkje in Bloemendaal verdiende een volledige renovatie over alle verdiepingen en een hedendaagse touch. Vraagstelling: Volledige interne renovatie en uitbreiding met een woonkeuken en een gekoppelde garage. Uitvoering: De nieuwe houten garage staat eigenwijs uit de richting van de woning gedraaid en een in de woning gedrukt gestrekt element waarin de woonkeuken is opgenomen. Het tussenlid met de keuken vormt gelijk een afscherming van het privé tuingedeelte. De inrichting van het woonhuis is straks en eigentijds en vormt samen met de nieuwe uitbreiding een zeker contrast met het exterieur van de woning.

Lees meer
Uitbouw

VILLA BLOEMENDAAL

Deze monumentale tuinmanswoning van het achterliggende Landgoed Lindenheuvel heeft haar oorsprong in 1901 en is in 1949 voorzien van een geheel nieuwe voorgevel in een voor dat tijdspad opvallende neorenaissancestijl. De tuinmanswoning heeft haar oorspronkelijke functie als woning weer terug gekregen met een uitbreiding aan de achterzijde in de vorm van een plat afgedekt transparant paviljoen wat middels een glazen corridor gekoppeld is aan de tuinmanswoning. Het onderkelderde transparante paviljoen heeft een woonkamerfunctie en door de te openen gevels een duidelijke binding met de bosomgeving.

Deze monumentale tuinmanswoning van het achterliggende Landgoed Lindenheuvel heeft haar oorsprong in 1901 en is in 1949 voorzien van een geheel nieuwe voorgevel in een voor dat tijdspad opvallende neorenaissancestijl.

Lees meer
Uitbouw

Woonhuis Haarlem

Deze woning uit de jaren ’30 tussenwoning van de vorige eeuw had een kleine keuken met een traditionele toegang tot de tuin vanuit de eetkamer en de keuken. De wens die de opdrachtgevers uitte was een riante leefkeuken en een directe relatie vanuit deze keuken zowel met de woonfunctie als met de tuin. Daarnaast is de gehele woonkamer herzien en is er zorg gedragen voor de toetreding van voldoende, maar ook interessant daglicht door middel van de gestrooide ronde lichtopeningen in het plafond. De hiermee door de zon optredende “lichtvlekken” bewegen met de zon mee door de woning.

Deze woning uit de jaren ’30 tussenwoning van de vorige eeuw had een kleine keuken met een traditionele toegang tot de tuin vanuit de eetkamer en de keuken. De wens die de opdrachtgevers uitte was een riante leefkeuken en een directe relatie vanuit deze keuken zowel met de woonfunctie als met de tuin. Daarnaast is de gehele woonkamer herzien en is er zorg gedragen voor de toetreding van voldoende, maar ook interessant daglicht door middel van de gestrooide ronde lichtopeningen in het plafond. De hiermee door de zon optredende “lichtvlekken” bewegen met de zon mee door de woning.

Lees meer
Uitbouw

Villa Santpoort

Het in de regio bekende monumentale “vlinderhuis” aan de Vinkenbaan in Santpoort-Zuid, krijgt nieuwe bewoners. Mensen met een missie om dit kleine icoon te respecteren maar wel aan de hand mee te nemen de toekomst in, hun toekomst. Het huis is van zichzelf niet groot en naar huidige maatstaven ietwat onlogisch qua indeling. Wij hebben dan ook de bewuste keuze gemaakt de woning van een uitbreiding te voorzien aan de achterzijde. Deze uitbreiding is deels over twee lagen en heeft een open karakter naar de achterliggende tuin. Door deze toevoeging is ook de mogelijkheid ontstaan om in het hart van de plattegrond daglicht naar binnen te brengen zonder de structuur van het monument aan te hoeven tasten. De toevoeging is afgewerkt in glas en blank hout, waarbij het glas werkt als een spiegel en het omliggende groen verveelvoudigd, terwijl het hout in verweerde toestand zorg draagt dat de uitbreiding zich laat opnemen in de omliggende natuur.

Het in de regio bekende monumentale “vlinderhuis” aan de Vinkenbaan in Santpoort-Zuid, krijgt nieuwe bewoners. Mensen met een missie om dit kleine icoon te respecteren maar wel aan de hand mee te nemen de toekomst in, hun toekomst. Het huis is van zichzelf niet groot en naar huidige maatstaven ietwat onlogisch qua indeling.

Lees meer
Uitbouw

Woonhuis Bloemendaal 25

Locatie: woonhuis Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: verbouwing begane grond en het vergroten van de wooneetkamer met een keuken. De uitbreiding loopt door in de zij tuin en vormt een fraaie afscheiding met de weg. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding met keuken, vergunning aanvraag, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering.

Locatie: woonhuis Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: verbouwing begane grond en het vergroten van de wooneetkamer met een keuken. De uitbreiding loopt door in de zij tuin en vormt een fraaie afscheiding met de weg. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding met keuken, vergunning aanvraag, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering.

Lees meer
Uitbouw

Villa Bloemendaal 5

Landhuis Marina ( architect H.A.J. Baanders ) in Bloemendaal is gebouwd in 1908 als één totaal woonhuis met een hoofdingang voor de bewoners en een tweede ingang aan de andere zijde voor het personeel. In een latere periode is het landhuis gesplitst in twee separate woningen. Voor wat betreft de rechter woning met de vroegere personeelsingang hebben wij de vraag gekregen een serre te ontwikkelen in de stijl van het karakteristiek landhuis. Wij hebben hiertoe een klassieke serre ontwikkeld met overname van de exacte detaillering, materialisering en kleurstelling van het originele landhuis. Aannemer: bouwbedrijf-overdevest

Landhuis Marina ( architect H.A.J. Baanders ) in Bloemendaal is gebouwd in 1908 als één totaal woonhuis met een hoofdingang voor de bewoners en een tweede ingang aan de andere zijde voor het personeel. In een latere periode is het landhuis gesplitst in twee separate woningen. Voor wat betreft de rechter woning met de vroegere personeelsingang hebben wij de vraag gekregen een serre te ontwikkelen in de stijl van het karakteristiek landhuis. Wij hebben hiertoe een klassieke serre ontwikkeld met overname van de exacte detaillering, materialisering en kleurstelling van het originele landhuis.

Lees meer