Bekijk meer
Verbouwing

Verbouwing

Villa Heemstede

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde.

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes.

Lees meer

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

Verbouwing

Riksja Travel Leiden

Riksja Travel, een eigenwijs reisbedrijf uit Leiden met een oprecht hart voor de wereld en bestaande uit enthousiaste reisfanaten. Men wilde graag een unieke werkplek welke het karakter van Riksja zou uitdragen en waar de reisfanaten een fijne dagelijkse plek zouden vinden. Met die uitdaging is men bij ons gekomen en wij zijn die uitdaging met hen aangegaan. Wij hebben een volledig nieuwe setting binnen de bestaande structuren ontworpen waarbij de originele verkeersruimtes zijn verworden tot straten en steegjes, compleet met straatlantaarns, graffiti, hangplekken, houten en golfplaten gevels van de ruimtes erachter. Het nieuwe grote atrium is een plek van samenkomst, praten, eten, spelen en fun geworden. Een marktplein waarbij de werkplekken aan de gevelzijdes door nieuwe “straten” direct met elkaar zijn verbonden. Er wordt bij Riksja Travel met veel plezier gewerkt maar bovenal geleefd.

Riksja Travel, een eigenwijs reisbedrijf uit Leiden met een oprecht hart voor de wereld en bestaande uit enthousiaste reisfanaten. Men wilde graag een unieke werkplek welke het karakter van Riksja zou uitdragen en waar de reisfanaten een fijne dagelijkse plek zouden vinden. Met die uitdaging is men bij ons gekomen en wij zijn die uitdaging met hen aangegaan.

Lees meer

reizen doe je samen met Riksja

Verbouwing

BOSVILLA DOORN

De villa, verscholen in de prachtige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, is gebouwd in de jaren ‘50. Wij treffen de villa aan in een staat waarbij het gehele interieur echt op is en wel een boost kan gebruiken. De villa is op dat moment een verzameling van vele kamers, gangetjes en ondefinieerbare ruimtes waarbij het aan connectie met de directe omgeving geheel ontbreekt. Vraagstelling: Algehele renovatie Uitvoering: Door de routing binnen de villa geheel te vernieuwen, de entree met de trap te verplaatsen binnen de plattegrond en de connectie met de omgeving, het bos, te herstellen en te verbeteren is er binnen de oude schil een geheel nieuwe woning ontstaan.

De villa, verscholen in de prachtige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, is gebouwd in de jaren ‘50. Wij treffen de villa aan in een staat waarbij het gehele interieur echt op is en wel een boost kan gebruiken. De villa is op dat moment een verzameling van vele kamers, gangetjes en ondefinieerbare ruimtes waarbij het aan connectie met de directe omgeving geheel ontbreekt.

Lees meer
Verbouwing

Aula Duinrust

De monumentale aula van Duinrust Beverwijk uit de jaren ’60 was toe aan een uitgebreide renovatie en opwaardering om weer aan de huidig gestelde eisen te kunnen voldoen. Onderdeel daarvan was de vraag om uitbreiding om op die wijze meer zitplaatsen te kunnen herbergen. Nadat wij de voor ons gebruikelijke object-analyse hebben uitgevoerd op basis van bezoek ter plekke en bestudering van de originele tekeningen hebben wij een totaalplan opgezet om te komen tot de gevraagde opwaardering maar met respect voor de oorspronkelijke architectuur en het gedachtengoed van de architect. ( gemeentelijk architect Stam ) De architect had een duidelijke visie op het gebruik, de logistiek van de ruimtes en de relatie met buiten, wat bleek uit de originele tekeningen. De visie op het gebruik van het gebouw was in de loop der jaren dichtgeslibd en niet meer herkenbaar. De basis en rode draad van ons totaalplan is dan ook geweest om de visie van de architect weer helder en voelbaar te krijgen en vanuit die optiek hebben wij in ons plan een uitbreiding kunnen realiseren, het gebouw kunnen laten voldoen aan de eisen van deze tijd, de relatie met buiten versterkt en het monument weer het aanzien kunnen geven wat het verdient.

De monumentale aula van Duinrust Beverwijk uit de jaren ’60 was toe aan een uitgebreide renovatie en opwaardering om weer aan de huidig gestelde eisen te kunnen voldoen. Onderdeel daarvan was de vraag om uitbreiding om op die wijze meer zitplaatsen te kunnen herbergen.

Lees meer
Verbouwing

Villa Bloemendaal

De jaren ‘60 villa in Duin en Daal Bloemendaal ligt als het ware gedrukt in het duin. De volumevervlechting van het donkere basement met het lichte gestucte bovendeel vormt een kenmerkende eye-catcher in het landschap. Deze villa had dringend behoefte aan een grote schoonmaak en aanpassing aan de huidge tijdgeest. Hiertoe hebben wij van onze opdrachtgever de vraag gekregen de villa te optimaliseren, uit te breiden en de lage plafondhoogte van de verdieping te doen verdwijnen. Door op de begane grond vanuit het donkere basement, door middel van glazen “erkers”, de mogelijkheid te bieden “naar buiten te stappen” hebben we op de begane grond meer daglicht en ook een andere hoogte-ervaring ingebracht. Daarnaast is het bestaande platte dak verhoogd binnen de kaders van de originele verhoudingen en hebben wij naast de uitbreiding tevens de gehele schil met kozijnen aangepakt. De hele villa is met veel respect voor de oorspronkelijke architectuur naar de huidige tijd gebracht. De villa is ook te zien als “woonhuis” van Peter R. de Vries in de serie Judas bij Videoland.

De jaren ‘60 villa in Duin en Daal Bloemendaal ligt als het ware gedrukt in het duin. De volumevervlechting van het donkere basement met het lichte gestucte bovendeel vormt een kenmerkende eye-catcher in het landschap. De villa is ook te zien als “woonhuis” van Peter R. de Vries in de serie Judas bij Videoland.

Lees meer

reportage voor Art of Living magazine 2021

Verbouwing

Villa Santpoort 52

Deze vrijstaande woning uit de jaren ‘50 van architect Gerard Holt was volledig dicht geslibd en onoverzichtelijk. Zowel interieur al exterieur zijn door ons onder handen genomen. Door op de interne logistiek op beide vloeren stevig in te grijpen en de originele kamertjesverdeling los te laten, is de mogelijkheid ontstaan een nieuwe hoofd-as en een contra-as te introduceren en zijn er daardoor riante, in elkaar overlopende, leefruimtes ontstaan. Een deel van de verdiepingsvloer is verwijderd om langs de nieuwe hoofd-as hoog daglicht toe te laten in de verkeersruimte op de begane grond. De nieuwe hoofd-as is, in de vorm van een verfijnde houten wand, een ijkpunt en ruimtekoppeling door de gehele woning en in het volume van deze asstructuur zijn alle onrustige elementen zoals toilet, keldertrap, verdiepingstrap, garderobe etc. opgenomen. Alle gevelopeningen zijn nieuw gedefinieerd en vormen nu een eenheid met een duidelijke relatie met het buitengebied. De contra-as bevat een bijkeuken en een tuinkamer om de relatie met de duintuin nog een keer te benadrukken.

Deze vrijstaande woning uit de jaren ‘50 van architect Gerard Holt was volledig dicht geslibd en onoverzichtelijk. Zowel interieur al exterieur zijn door ons onder handen genomen.

Lees meer
Verbouwing

Villa Bloemendaal

Deze “stads”villa, staat zo een beetje op de laatste uitlopers van de duinen in Overveen en heeft naast drie woonlagen, een kelder, maar ook een koetshuis met een verdieping en een hele riante diepe tuin. De villa leek na een eerste inspectie in een redelijke staat evenals het koetshuis. Vraagstelling: Algehele interne renovatie van de woning, uitbreiden met een serre, vaste koppeling met hoger gelegen werkruimte bovenin het koetshuis, renovatie koetshuis. Oplossing hoger gelegen tuin. Uitvoering: De eigenlijk achtertuin ligt, evenals de werkkamer in het koetshuis ongeveer 1,5m hoger dan de begane grond van de villa. Door het oude talud een paar meter terug te schuiven de tuin in ontstond er meer ruimte voor een nieuwe serre en kon er een vloeiender overgang naar de hoger gelegen tuin worden gemaakt. Vanuit de nieuwe serre is er middels een schuin ingestoken glazen corridor met trap een connectie gerealiseerd met werkkamer en koetshuis. De verdiepingen van de villa zijn geheel gerenoveerd en als klap op de vuurpijl is het exterieur van beide objecten evenals de tuin ( voor en achter ) ook aangepakt.

Deze “stads”villa, staat zo een beetje op de laatste uitlopers van de duinen in Overveen en heeft naast drie woonlagen, een kelder, maar ook een koetshuis met een verdieping en een hele riante diepe tuin. De villa leek na een eerste inspectie in een redelijke staat evenals het koetshuis. Vraagstelling: Algehele interne renovatie van de woning, uitbreiden met een serre, vaste koppeling met hoger gelegen werkruimte bovenin het koetshuis, renovatie koetshuis. Oplossing hoger gelegen tuin.

Lees meer
Verbouwing

Villa Santpoort 21

Locatie: woonhuis Santpoort, gemeente Velsen Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: bestaande woning vergroten t.b.v. de woonkamer, keuken en bijkeuken. Op de eerste verdieping te vergroten t.b.v. extra slaapkamer en badkamer.                     De zolder voorzien twee slaapkamers en een badkamer. Werkzaamheden COLLO architecten: integraal ontwerp waarbij het gehele PvE is verwezenlijkt. Daarnaast de vergunning aangevraagd, aanbesteding gereed maken t/m de uitvoering. Aannemer: Hollemansantpoort Santpoort

Vraagstelling opdrachtgever: bestaande woning vergroten t.b.v. de woonkamer, keuken en bijkeuken. Op de eerste verdieping te vergroten t.b.v. extra slaapkamer en badkamer.                     De zolder voorzien twee slaapkamers en een badkamer.

Lees meer
Verbouwing

Villa Santpoort 19

Locatie: woonhuis Santpoort-Zuid, gemeente Velsen Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: bestaande woning vergroten t.b.v. de woonkamer, keuken en bijkeuken/ garage. De verdiepingen hebben waanzinnige vergezichten gekregen doormiddel van erkers boven elkaar. Werkzaamheden COLLO architecten: integraal ontwerp waarbij het gehele PvE is verwezenlijkt. Daarnaast de vergunning aangevraagd, aanbesteding gereed maken t/m de uitvoering. Aannemer: Akerbouw

Vraagstelling opdrachtgever: bestaande woning vergroten t.b.v. de woonkamer, keuken en bijkeuken/ garage. De verdiepingen hebben waanzinnige vergezichten gekregen doormiddel van erkers boven elkaar.

Lees meer

zink, glas en veel groen

Verbouwing

Villa Noordwijk

Locatie: villa Noordwijk Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: algehele verbouwing en het casco een hedendaagse uitstraling geven. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp interieur en exterieur, vergunning aanvraag, aanbesteding gereed.

Locatie: villa Noordwijk Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: algehele verbouwing en het casco een hedendaagse uitstraling geven. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp interieur en exterieur, vergunning aanvraag, aanbesteding gereed.

Lees meer
Verbouwing

Woonhuis Haarlem

Locatie: woonhuis Leendert Meesztraat, gemeente Haarlem Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: een gedeelte van de eetkamer met bestaande keuken, uitbreiding en garage restylen. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding met keuken en garage, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering. Aannemer: tervoort.nl

Locatie: woonhuis Leendert Meesztraat, gemeente Haarlem Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: een gedeelte van de eetkamer met bestaande keuken, uitbreiding en garage restylen. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding met keuken en garage, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering. Aannemer: tervoort.nl

Lees meer
Verbouwing

Kerkplein Bloemendaal

Locatie: woonhuis Kerkplein Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: Rijksmonument Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: de woning verkeerde in een zeer slechte staat en daarbij was een restauratie architect op zijn plaats. Daarnaast was extra woonruimte voor de keuken zeer gewenst en wat zijn de mogelijkheden betreffende het restauratiefonds. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding, restauratie plan opstellen, vergunning aanvraag, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken, onderhoudskosten vaststellen, tot en met de uitvoering. Aannemer: Tervoort

Locatie: woonhuis Kerkplein Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: Rijksmonument Opgave opdrachtgever: particulier Vraagstelling opdrachtgever: de woning verkeerde in een zeer slechte staat en daarbij was een restauratie architect op zijn plaats. Daarnaast was extra woonruimte voor de keuken zeer gewenst en wat zijn de mogelijkheden betreffende het restauratiefonds. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp uitbreiding, restauratie plan opstellen, vergunning aanvraag, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken, onderhoudskosten vaststellen, tot en met de uitvoering. Aannemer: Tervoort

Lees meer
Verbouwing

Villa Bloemendaal

Locatie: villa Vijverweg Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Werkzaamheden COLLO architecten: restylen van de begane grond met keuken ontwerp en kleinschalige gevelwijzigingen door het inbrengen van nieuwe gevel openingen, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken, tot en met de uitvoering. Aannemer: Akerbouw

Locatie: villa Vijverweg Bloemendaal, gemeente Bloemendaal Monumentale status: - Opgave opdrachtgever: particulier Werkzaamheden COLLO architecten: restylen van de begane grond met keuken ontwerp en kleinschalige gevelwijzigingen door het inbrengen van nieuwe gevel openingen, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken, tot en met de uitvoering. Aannemer: Akerbouw

Lees meer