Edwin Ames - COLLO architecten
-->

ARCHITECT, MEDEOPRICHTER EN MEDE-EIGENAAR

“Ik vind het belangrijk om persoonlijke voldoening te halen uit mijn werk, om doelen na te streven en om persoonlijk te groeien. Ik typeer mijzelf in mijn werk als enthousiast, creatief, uitnodigend, flexibel, meedenkend en ik ben een mensenmens. Ik houd er van om in mijn werk lef te tonen, een beetje tegen de gevestigde orde schoppende, laat ik mij niet door iemand in een bepaald hokje duwen of een stempel opplakken. Voor mij geldt: “Kan niet, is dood”. Ik vind het een uitdaging om tussen de regels door te lezen en dingen voor elkaar te krijgen waar anderen geen heil (meer) in zien. Wanneer je bang bent voor concurrentie, weet je wat jezelf tekort komt.”

“Als je iets doet, doe het dan goed.”

Mijn specialisme

Mijn specialisme en expertise liggen op het punt waar, binnen de architectuur, restauratie, renovatie en herbestemming elkaar ontmoeten en daar haal ik dan ook de meeste voldoening uit. Dus eigenlijk een bestaand verwaarloosd object voorzien van een nieuwe functie, die voldoet aan de eisen van de opdrachtgever en aan de huidige tijd. Ik zoek altijd naar de uitdaging binnen een project en ik heb een zwak voor contrasten die elkaar versterken.

Opleiding

Mbo Bouwkunde, NVM opleiding Makelaar o.g., staatsexamen SBA-architect. Dit allemaal naast de meest belangrijke opleiding die ik “in het veld” heb genoten van mijn voormalige baas, huidige collega, maar bovenal mijn mentor: ir. Yske Braaksma.

Mijn passie

Mijn passie ligt heel sterk bij architectuur en natuurlijk licht omdat licht iedere keer weer anders is; heel intrigerend. Ook heb ik een grote passie voor kunst, design (meubels, kleding, industrieel), koken (én eten). In algemene zin gaat mijn passie dus eigenlijk uit naar het scheppen, creëren en bedenken en dat vervolgens (laten) uitvoeren. Daarnaast heb ik een passie voor mijn (out of the box) Amerikaanse pick-up truck en mijn gezin.

Mijn ambitie

Het scheppen en creëren voor mensen. Het oproepen van een blije emotie bij onze opdrachtgevers als een werk naar volle tevredenheid wordt opgeleverd.

Mijn trots

Ik ben trots op alles wat wij samen in 15 jaar hebben bereikt bij COLLO architecten door het gewoon te doen. We zijn vanaf nul begonnen en hebben in de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd in de omgeving. Wij hebben uiteindelijk dingen voor elkaar gekregen door onze tanden erin te zetten en niet los te laten.

Werkervaring

Braaksma & Roos architecten in Den Haag, bouwkundig tekenaar, 1986 – 1990
Braaksma & Roos architecten in Bloemendaal, project manager, assistent ontwerper, bouwkundig tekenaar, 1990 – 1994
Braaksma & Roos architecten in Den Haag, project manager, assistent ontwerper, bouwkundig tekenaar 1994 – 1998
EQUAL Group, Real Estate development en property management 1998 – 2000
Klepper en Van Slingerland architecten, project manager, ontwerper, bouwkundig tekenaar 2000 – 2001
COLLO architecten, architect, 2001 – heden