Het Team - COLLO architecten
-->

Hallo.
Wij zijn Collo.

Wij zijn denkers, luisteraars, architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, bouwers, begeleiders, makers honkballers, tekenaars, bourgondiers, kwaaijongens, verleiders, teamplayers, en vooral vertellers.

Ons Team.

COLLO Architecten heeft in meer dan 20 jaar ruime expertise opgebouwd in contextueel ontwerp en transformatie van objecten.

De sleutel tot het succes van Rein Braaksma en Edwin Ames ligt in de aanvullende karakters. En beiden hebben een uitgesproken combinatie vaardigheid van groot inlevingsvermogen met enorme vakkundigheid.

‘‘Exploring possibilities and searching for challenges.’’

- Edwin Ames

Edwin Ames

Architect & Oprichter

T. 06-531 80 255
E. ames@collo.nl

Mijn inspiratie

"Ik vind het belangrijk om persoonlijke voldoening te halen uit mijn werk, om doelen na te streven en om persoonlijk te groeien. Ik typeer mijzelf in mijn werk als enthousiast, creatief, uitnodigend, flexibel, meedenkend en ik ben een mensenmens. Ik houd er van om in mijn werk lef te tonen, een beetje tegen de gevestigde orde schoppende, laat ik mij niet door iemand in een bepaald hokje duwen of een stempel opplakken. Voor mij geldt: "Kan niet, is dood". Ik vind het een uitdaging om tussen de regels door te lezen en dingen voor elkaar te krijgen waar anderen geen heil (meer) in zien. Wanneer je bang bent voor concurrentie, weet je wat jezelf tekort komt."

REIN BRAAKSMA

PROJECTLEIDER & MEDE EIGENAAR

T. 06-180 98 553
E. braaksma@collo.nl

Mijn inspiratie

"Een goed eindresultaat en een meer dan tevreden opdrachtgever gaan bij mij boven alles. Dat mijn werk vooral erg leuk is en voelt als een hobby, vind ik belangrijk. Als dat gevoel verdwijnt, stop ik met dit werk. Ook waardeer ik de variatie en de breedte van mijn vak. Van eerste afspraak en kennismaking met de klant, de gesprekken die daaruit volgen en de vrijheid die je meestal krijgt om hun droom te verwezenlijken. Tot de samenwerking tussen mij en mijn collega’s van ontwerp tot uitvoering en als laatste om de klant de sleutel te mogen overhandigen."

‘‘Soms maak je de goede keuze en soms maak je de keuze goed.’’

- REIN BRAAKSMA

‘'Als je iets doet, doe het dan goed.'’

- Menno Bersée

MENNO BERSÉE

BOUWKUNDIG TEKENAAR

T. 023 – 539 82 54
E. info@collo.nl

Mijn inspiratie

"Ik vind het belangrijk om met een leuk en enthousiast team mooie projecten uit te werken. Elk project is bij ons weer anders en dat vereist ook steeds weer het bedenken van nieuwe oplossingen, iets wat nooit verveelt. Verder houd ik ervan om als tekenaar een product op tafel te kunnen leggen waar de betrokken bouwkundige partijen goed mee uit de voeten kunnen, maar waarin ook de opdrachtgever (vaak een leek op bouwkundig gebied) een heldere vertaling ziet van zijn woonwensen. Bovendien wil ik mezelf blijven ontwikkelen in de steeds maar weer vernieuwende technische tekenprogramma’s (autocad e.d.). Ik ben een gestructureerde tekenaar met veel oog voor detail."

Yske Braaksma

MEDE EIGENAAR

T. 023 – 539 82 54
E. info@collo.nl

Mijn inspiratie

"Ik ben sterk in het creëren van goede doordachte en maakbare ontwerpen, vanaf de eerste schetsen tot en met de uitvoering. Het contact met de opdrachtgever en alle bij het bouwproces benodigde disciplines, zowel in de voorbereiding als de uitvoering, staan daarin voor mij centraal."

‘'Jonge mensen enthousiast maken voor dit prachtige, veelzijdige vak architectuur.'’

- Yske Braaksma

‘'jong geleerd is oud gedaan' ’

- Jurrien Kuijt

Jurrien Kuijt

technisch ontwerper

T. 023 – 539 82 54
E. info@collo.nl

Mijn inspiratie

Voor mij staat werken in een leuk team, waarbij we met zijn allen samen naar een mooi ontwerp toe werken voorop. Daarbij is het uitwerken van diverse bouwtekeningen in verschillende fases van start tot finish en het oplossen van de daaruit voorkomende bouwkundige problemen iets wat ik erg belangrijk vindt. Omdat alle projecten zo veelzijdig en verschillend zijn, is het vinden van de juiste oplossing vaak maatwerk. Dit houdt je scherp en zorgt ervoor dat elke dag anders is. Dat is het mooie aan dit vak!