Menno Bersée - COLLO architecten
-->

BOUWKUNDIG TEKENAAR

“Ik vind het belangrijk om met een leuk en enthousiast team mooie projecten uit te werken. Elk project is bij ons weer anders en dat vereist ook steeds weer het bedenken van nieuwe oplossingen, iets wat nooit verveelt. Verder houd ik ervan om als tekenaar een product op tafel te kunnen leggen waar de betrokken bouwkundige partijen goed mee uit de voeten kunnen, maar waarin ook de opdrachtgever (vaak een leek op bouwkundig gebied) een heldere vertaling ziet van zijn woonwensen. Bovendien wil ik mezelf blijven ontwikkelen in de steeds maar weer vernieuwende technische tekenprogramma’s (autocad e.d.). Ik ben een gestructureerde tekenaar met veel oog voor detail.”

“Als je iets doet, doe het dan goed.”

Mijn specialisme

Mijn kennis van autocad (en andere gerelateerde software) en het maken van detailtekeningen.
Verder ben ik redelijk in staat om presentaties te maken met behulp van Photoshop en Indesign.

Opleiding

Na de MTS bouwkunde in Amsterdam, ben ik nu al weer 20 jaar aan de slag als bouwkundig tekenaar. COLLO is voor mij het vierde architectenbureau waar ik dagelijks projecten uitwerk. Bij elk bureau heb ik verschillende tekenwerkzaamheden gedaan voor woningbouw, utiliteitsbouw en particuliere woningen.

Mijn passie

Ik ben een enorme sportfanaat met als favoriete sport ijshockey en hardlopen. Ik ben dan ook zeer regelmatig in de Amsterdamse Waterleidingduinen te vinden voor mijn wekelijkse rondje. In de winter ben ik op de Haarlemse IJsbaan te vinden. Naast het sporten schilder ik graag in mijn vrije tijd. Als het even kan vul ik mijn vakanties met leuke roadtrips door Amerika en Canada, ik heb daar inmiddels al aardig wat kilometers afgelegd. De afwisseling tussen de prachtige ruige natuur en grote steden vol wolkenkrabbers blijft mij enorm fascineren.

Mijn ambitie

Het is mijn ambitie om een allround bouwkundig tekenaar te worden. Elk bouwaspect heeft wel iets interessants, waarvan ik als tekenaar steeds meer in mijn tekenwerk kan toepassen. Bouwkundige kennis en ervaring opdoen is leuk, maar het delen daarvan met collega’s is nog veel leuker. Hiermee wordt de teamgeest en het enthousiasme voor het vak flink versterkt.

Mijn trots

De projecten waar ik met trots op terugkijk zijn niet op een hand te tellen. De diversiteit van onze opdrachten houd het voor mij interessant en veelzijdig.