Bekijk onze projecten

Verbouwing

Bronsteeweg

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde.

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes.

Lees meer

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

Het monumentale grachtenpand heeft haar oude allure van een grande dame aan het Spaarne weer teruggekregen

- Rein Braaksma
Restauratie

Haarlem Restauratie Woonhuis

Dit 18e eeuwse Rjksmonument, aan het Spaarne, de Haarlemse stadsrivier, is in de jaren ‘60 verbouwd en is, wanneer wij het aantreffen, in een deplorabele en uitgewoonde staat. Wij hebben de opdracht verworven voor het maken van een volledig restauratieplan en ontwerp voor zowel interieur als exterieur. Tijdens het demontageproces bleek dat het pand nog veel slechter was dan men had kunnen inschatten, waarbij er naar boven kwam dat er onder andere een grondig funderingsherstel zou moeten plaats hebben. Nadat deze hordes overwonnen waren konden we ons richten op de meer visuele restauratie van in- en exterieur. Het monumentale grachtenpand heeft haar oude allure van een grande dame aan het Spaarne weer teruggekregen en is wederom een prachtige plek geworden om te mogen en kunnen wonen. De bevestiging hiervan kwam toen de restauratie werd genomineerd voor de Haarlemse Lieven de Key penning, een gewaardeerde architectuurprijs.

Dit 18e eeuwse Rjksmonument, aan het Spaarne, de Haarlemse stadsrivier, is in de jaren ‘60 verbouwd en is, wanneer wij het aantreffen, in een deplorabele en uitgewoonde staat.

Lees meer
Herbestemming

Lange Herenvest 128 Haarlem

De meeste Haarlemmers kennen nog wel Molendijks Meubelhal aan de Lange Herenvest. Deze meubelhal was gevestigd in een voorhuis en twee gekoppelde voormalige houtloodsen op het achterterrein op de rand van de Haarlemse binnenstad. Wij hebben een ontwerp gemaakt ten behoeve van de herbestemming/ontwikkeling van 9 stuks binnenstadswoningen in de vorm van een nieuw hofje. Hiertoe is er vanaf de onderdoorgang door het voorhuis een snede getrokken door de twee oude houtloodsen. Deze snede draagt zorg voor de ontsluitingen van de woningen die binnen de houtloods zijn gerealiseerd en zorgt tevens voor daglicht en uitzicht. De functioneel ingedeelde stadwoningen zijn allen ongeveer 55m2 groot met een entree, slaapkamer en badkamer op de begane ground en waarbij er op de verdieping met grote te openen vensters wordt gewoond.

De meeste Haarlemmers kennen nog wel Molendijks Meubelhal aan de Lange Herenvest. Deze meubelhal was gevestigd in een voorhuis en twee gekoppelde voormalige houtloodsen op het achterterrein op de rand van de Haarlemse binnenstad.

Lees meer
Nieuwbouw

Fleurâge Residences Bloemendaal

Van Fleurage Residences, eigenaar en gebruiker van de buitenplaats Wildhoef in Bloemendaal, kregen wij de vraag onderzoek te doen naar het bouwen van twee bijgebouwen bij de buitenplaats. De buitenplaats doet dienst als particulier verzorgingshuis en men wilde een mogelijke expansie op het terrein laten onderzoeken. Op basis van onder andere historisch onderzoek naar voorgaande bebouwingen, zicht-assen etc. hebben wij een schetsplan voor twee “bijgebouwen” bij de gemeente Bloemendaal ter beoordeling ingebracht. Nadat we met deze schetsplannen alle neuzen één kant op hadden hebben we de plannen gezamenlijk doorontwikkeld, waarbij beide bijgebouwen ieder vijf zorgappartementen konden bevatten. Deze riante appartementen, drie op de begane grond en twee op de verdieping ( met lift ), hebben allen een buitenruimte en daardoor een relatie met het prachtige omliggende park. De bijgebouwen zijn traditioneel vorm gegeven met de uitstraling zoals twee bijgebouwen in het verleden, aansluitende bij de buitenplaats, vormgegeven zouden kunnen zijn.

Van Fleurage Residences, eigenaar en gebruiker van de buitenplaats Wildhoef in Bloemendaal, kregen wij de vraag onderzoek te doen naar het bouwen van twee bijgebouwen bij de buitenplaats. De buitenplaats doet dienst als particulier verzorgingshuis en men wilde een mogelijke expansie op het terrein laten onderzoeken

Lees meer