Bekijk onze projecten

Uitbouw

Woonhuis Bloemendaal 19

Twee onder één kap jaren ‘30 villa, welke in de loop der jaren, net als vele tijdgenoten, is afgeladen met verschillende lagen afwerkingsmaterialen en een zeer kleine keuken aan de donkere achterzijde. Vraagstelling: Een lichte woonkeuken en een directe relatie met de tuin. Renovatie van de 3 verdiepingen. Uitvoering: De nieuwe woonkeuken is geplaatst in het nieuwe glazen paviljoen wat is ontwikkeld op de donkere plek achter de woning en zich doorstrekt tot voorbij de woning waardoor de openheid naar en de relatie met de tuin ontstaat. Het paviljoen bestaat uit een vloer-en een dakplaat waartussen rondom glas is geplaatst. De gehele kopgevel kan middels een glazen taatsdeur worden opengedraaid waardoor het gevoel kan ontstaan dat men deels buiten staat te koken. Daarnaast zijn alle verdiepingen op een eenvoudige doch doelmatige wijze gerenoveerd.

Restauratie

Grachtenpand Haarlem

Dit 18e eeuwse Rijksmonument, aan de Nieuwe Gracht, de Haarlemse stadsgracht, is in de jaren ‘20 voor het laatst grondig verbouwd. Wij hebben de opdracht verworven voor het maken van een volledig restauratieplan en ontwerp voor zowel interieur als exterieur. Tijdens het demontageproces bleek dat het pand in redelijke staat te verkeren, geen boktor of zwam aangetroffen en de spanten en muurplaten verkeren in goede staat. Buiten de demontage van het asbest dak en groot onderhoud aan de gevelkozijnen, kunnen we redelijk snel starten met het interieur.

Dit 18e eeuwse Rijksmonument, aan de Nieuwe Gracht, de Haarlemse stadsgracht, is in de jaren ‘20 voor het laatst grondig verbouwd.

Lees meer
Nieuwbouw

Villa Bloemendaal 2

Vraagstelling: Een nieuwe vrijstaande villa met meer ruimte, met name op de verdieping, een totaal andere uitstraling en meer relatie vanuit het interieur met de omliggende tuin. Uitvoering: Bestaande woning is gesloopt op de vloer van de begane grond en twee geveldelen na. Woonruimtes begane grond zijn opnieuw gesitueerd langs de privetuin en om de nieuwe entree heen. De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over en de tussenliggende en bij het wonen betrokken werkruimte kan geheel weggeborgen worden. Op de verdieping, met een aantal ruime slaapkamers en badkamers, welke wordt betreden door een strakke trap komt het daglicht hoog binnen.

Uitvoering: Bestaande woning is gesloopt op de vloer van de begane grond en twee geveldelen na. Woonruimtes begane grond zijn opnieuw gesitueerd langs de privetuin en om de nieuwe entree heen. De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over en de tussenliggende en bij het wonen betrokken werkruimte kan geheel weggeborgen worden. Op de verdieping, met een aantal ruime slaapkamers en badkamers, welke wordt betreden door een strakke trap komt het daglicht hoog binnen.

Lees meer

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

Verbouwing

Villa Heemstede

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde.

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes.

Lees meer
Herbestemming

Kerk Velsen-Noord

De Noorderkerk in Velsen Noord, een duidelijk en krachtig ontwerp uit 1951 van architect Posthumus Meyjes, was al enige tijd zijn functie als kerk verloren en in gebruik als één grote woning. Toen de kerk wederom in verkoop kwam bleek deze woning in het geheel niet afgebouwd en werd door diverse mensen bewoond. Bij aanvang zijn als eerste de toevoegingen, welke gedaan zijn nadat het gebouw zijn kerkelijke functie was verloren, ongedaan gemaakt, waarna de nieuwe invullingen en ontsluitingen zijn ingebracht, geënt op de bestaande gevelopeningen. Voor onze opdrachtgever zijn wij er hiermee geslaagd om binnen de bestaande contouren 12 unieke appartementen te realiseren zonder het specifieke karakter van het herbestemde kerkgebouw aan te tasten. In opdracht van Elfi-Vastgoed

De Noorderkerk in Velsen Noord, een duidelijk en krachtig ontwerp uit 1951 van architect Posthumus Meyjes, was al enige tijd zijn functie als kerk verloren en in gebruik als één grote woning. Toen de kerk wederom in verkoop kwam bleek deze woning in het geheel niet afgebouwd en werd door diverse mensen bewoond. In opdracht van Elfi-Vastgoed

Lees meer