Bekijk onze projecten

Verbouwing

Bronsteeweg

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde.

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

Restauratie

Rustenburgerweg 19 Bloemendaal

Twee onder één kap jaren ‘30 villa, welke in de loop der jaren, net als vele tijdgenoten, is afgeladen met verschillende lagen afwerkingsmaterialen en een zeer kleine keuken aan de donkere achterzijde. Vraagstelling: Een lichte woonkeuken en een directe relatie met de tuin. Renovatie van de 3 verdiepingen. Uitvoering: De nieuwe woonkeuken is geplaatst in het nieuwe glazen paviljoen wat is ontwikkeld op de donkere plek achter de woning en zich doorstrekt tot voorbij de woning waardoor de openheid naar en de relatie met de tuin ontstaat. Het paviljoen bestaat uit een vloer-en een dakplaat waartussen rondom glas is geplaatst. De gehele kopgevel kan middels een glazen taatsdeur worden opengedraaid waardoor het gevoel kan ontstaan dat men deels buiten staat te koken. Daarnaast zijn alle verdiepingen op een eenvoudige doch doelmatige wijze gerenoveerd.

Twee onder één kap jaren ‘30 villa, welke in de loop der jaren, net als vele tijdgenoten, is afgeladen met verschillende lagen afwerkingsmaterialen en een zeer kleine keuken aan de donkere achterzijde. Vraagstelling: Een lichte woonkeuken en een directe relatie met de tuin. Renovatie van de 3 verdiepingen. Uitvoering: De nieuwe woonkeuken is geplaatst in het nieuwe glazen paviljoen wat is ontwikkeld op de donkere plek achter de woning en zich doorstrekt tot voorbij de woning waardoor de openheid naar en de relatie met de tuin ontstaat. Het paviljoen bestaat uit een vloer-en een dakplaat waartussen rondom glas is geplaatst. De gehele kopgevel kan middels een glazen taatsdeur worden opengedraaid waardoor het gevoel kan ontstaan dat men deels buiten staat te koken. Daarnaast zijn alle verdiepingen op een eenvoudige doch doelmatige wijze gerenoveerd.

Restauratie

Haarlem Restauratie Woonhuis

Dit 18e eeuwse Rjksmonument, aan het Spaarne, de Haarlemse stadsrivier, is in de jaren ‘60 verbouwd en is, wanneer wij het aantreffen, in een deplorabele en uitgewoonde staat. Wij hebben de opdracht verworven voor het maken van een volledig restauratieplan en ontwerp voor zowel interieur als exterieur. Tijdens het demontageproces bleek dat het pand nog veel slechter was dan men had kunnen inschatten, waarbij er naar boven kwam dat er onder andere een grondig funderingsherstel zou moeten plaats hebben. Nadat deze hordes overwonnen waren konden we ons richten op de meer visuele restauratie van in- en exterieur. Het monumentale grachtenpand heeft haar oude allure van een grande dame aan het Spaarne weer teruggekregen en is wederom een prachtige plek geworden om te mogen en kunnen wonen. De bevestiging hiervan kwam toen de restauratie werd genomineerd voor de Haarlemse Lieven de Key penning, een gewaardeerde architectuurprijs.

Dit 18e eeuwse Rjksmonument, aan het Spaarne, de Haarlemse stadsrivier, is in de jaren ‘60 verbouwd en is, wanneer wij het aantreffen, in een deplorabele en uitgewoonde staat. Wij hebben de opdracht verworven voor het maken van een volledig restauratieplan en ontwerp voor zowel interieur als exterieur. Tijdens het demontageproces bleek dat het pand nog veel slechter was dan men had kunnen inschatten, waarbij er naar boven kwam dat er onder andere een grondig funderingsherstel zou moeten plaats hebben. Nadat deze hordes overwonnen waren konden we ons richten op de meer visuele restauratie van in- en exterieur. Het monumentale grachtenpand heeft haar oude allure van een grande dame aan het Spaarne weer teruggekregen en is wederom een prachtige plek geworden om te mogen en kunnen wonen. De bevestiging hiervan kwam toen de restauratie werd genomineerd voor de Haarlemse Lieven de Key penning, een gewaardeerde architectuurprijs.

Het monumentale grachtenpand heeft haar oude allure van een grande dame aan het Spaarne weer teruggekregen

- Rein Braaksma
Verbouwing

BOSVILLA DOORN

De villa, verscholen in de prachtige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, is gebouwd in de jaren ‘50. Wij treffen de villa aan in een staat waarbij het gehele interieur echt op is en wel een boost kan gebruiken. De villa is op dat moment een verzameling van vele kamers, gangetjes en ondefinieerbare ruimtes waarbij het aan connectie met de directe omgeving geheel ontbreekt. Vraagstelling: Algehele renovatie Uitvoering: Door de routing binnen de villa geheel te vernieuwen, de entree met de trap te verplaatsen binnen de plattegrond en de connectie met de omgeving, het bos, te herstellen en te verbeteren is er binnen de oude schil een geheel nieuwe woning ontstaan.

De villa, verscholen in de prachtige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, is gebouwd in de jaren ‘50. Wij treffen de villa aan in een staat waarbij het gehele interieur echt op is en wel een boost kan gebruiken. De villa is op dat moment een verzameling van vele kamers, gangetjes en ondefinieerbare ruimtes waarbij het aan connectie met de directe omgeving geheel ontbreekt. Vraagstelling: Algehele renovatie Uitvoering: Door de routing binnen de villa geheel te vernieuwen, de entree met de trap te verplaatsen binnen de plattegrond en de connectie met de omgeving, het bos, te herstellen en te verbeteren is er binnen de oude schil een geheel nieuwe woning ontstaan.

Lage Duin en Daalseweg 35 Bloemendaal

Dit voormalige rijksmonumentale landhuis heeft in het verleden al een flink aantal wijzigingen ondergaan in haar historie. Begonnen als landhuis, daarna een hotel, daarna weer woonhuis. Wanneer wij worden ingeschakeld is de hoofdstructuur van de woning nog redelijk intact alleen voorzien van diverse lagen afwerkingen, een afgeschreven installatie en een niet gebruikte enorme zolder. Vraagstelling: Grondige renovatie interieur, nieuwe woonruimtes, slaapkamers en badkamers. Functionele invulling van de zolder, verbeteren van de relatie met de tuin vanuit de woonruimtes en een nieuwe inrit en garage.

Dit voormalige rijksmonumentale landhuis heeft in het verleden al een flink aantal wijzigingen ondergaan in haar historie. Begonnen als landhuis, daarna een hotel, daarna weer woonhuis. Wanneer wij worden ingeschakeld is de hoofdstructuur van de woning nog redelijk intact alleen voorzien van diverse lagen afwerkingen, een afgeschreven installatie en een niet gebruikte enorme zolder. Vraagstelling: Grondige renovatie interieur, nieuwe woonruimtes, slaapkamers en badkamers. Functionele invulling van de zolder, verbeteren van de relatie met de tuin vanuit de woonruimtes en een nieuwe inrit en garage.