Verbouwing

Aula Duinrust

De monumentale aula van Duinrust Beverwijk uit de jaren ’60 was toe aan een uitgebreide renovatie en opwaardering om weer aan de huidig gestelde eisen te kunnen voldoen. Onderdeel daarvan was de vraag om uitbreiding om op die wijze meer zitplaatsen te kunnen herbergen. Nadat wij de voor ons gebruikelijke object-analyse hebben uitgevoerd op basis van bezoek ter plekke en bestudering van de originele tekeningen hebben wij een totaalplan opgezet om te komen tot de gevraagde opwaardering maar met respect voor de oorspronkelijke architectuur en het gedachtengoed van de architect. ( gemeentelijk architect Stam ) De architect had een duidelijke visie op het gebruik, de logistiek van de ruimtes en de relatie met buiten, wat bleek uit de originele tekeningen. De visie op het gebruik van het gebouw was in de loop der jaren dichtgeslibd en niet meer herkenbaar. De basis en rode draad van ons totaalplan is dan ook geweest om de visie van de architect weer helder en voelbaar te krijgen en vanuit die optiek hebben wij in ons plan een uitbreiding kunnen realiseren, het gebouw kunnen laten voldoen aan de eisen van deze tijd, de relatie met buiten versterkt en het monument weer het aanzien kunnen geven wat het verdient.