Verbouwing

BOSVILLA DOORN

De villa, verscholen in de prachtige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, is gebouwd in de jaren ‘50. Wij treffen de villa aan in een staat waarbij het gehele interieur echt op is en wel een boost kan gebruiken. De villa is op dat moment een verzameling van vele kamers, gangetjes en ondefinieerbare ruimtes waarbij het aan connectie met de directe omgeving geheel ontbreekt. Vraagstelling: Algehele renovatie Uitvoering: Door de routing binnen de villa geheel te vernieuwen, de entree met de trap te verplaatsen binnen de plattegrond en de connectie met de omgeving, het bos, te herstellen en te verbeteren is er binnen de oude schil een geheel nieuwe woning ontstaan. Alle ruimtes, zowel beneden als boven, zijn opgewaardeerd door toepassing van nieuwe eenvoudige materialen waardoor binnen in de ruimtes het daglicht het sterkste de sfeer bepaald. Woonruimtes op de begane grond, maar ook de slaapkamers op de verdieping zijn nu allen op de tuin georrienteerd en aan de entreezijde met elkaar verbonden door de nieuw geintroduceerde as. De woonruimtes zijn allen met elkaar verbonden door langs de tuingevel een nieuwe routing te leggen.

De villa, verscholen in de prachtige bossen op de Utrechtse Heuvelrug, is gebouwd in de jaren ‘50. Wij treffen de villa aan in een staat waarbij het gehele interieur echt op is en wel een boost kan gebruiken. De villa is op dat moment een verzameling van vele kamers, gangetjes en ondefinieerbare ruimtes waarbij het aan connectie met de directe omgeving geheel ontbreekt. Vraagstelling: Algehele renovatie Uitvoering: Door de routing binnen de villa geheel te vernieuwen, de entree met de trap te verplaatsen binnen de plattegrond en de connectie met de omgeving, het bos, te herstellen en te verbeteren is er binnen de oude schil een geheel nieuwe woning ontstaan. Alle ruimtes, zowel beneden als boven, zijn opgewaardeerd door toepassing van nieuwe eenvoudige materialen waardoor binnen in de ruimtes het daglicht het sterkste de sfeer bepaald. Woonruimtes op de begane grond, maar ook de slaapkamers op de verdieping zijn nu allen op de tuin georrienteerd en aan de entreezijde met elkaar verbonden door de nieuw geintroduceerde as. De woonruimtes zijn allen met elkaar verbonden door langs de tuingevel een nieuwe routing te leggen.