Verbouwing

Bronsteeweg

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde. Door de bestaande keuken functioneel te wijzigen in bijkeuken en de relatie met de tuin tot stand te brengen middels een eigentijds vormgegeven zwevende en lichte woonkeuken wordt de begane grond op slag interessant door de nieuwe onverwachte lichtinval en de sterke contrasten, zonder het respect voor de historische omgeving te verliezen. De prachtige originele trap heeft een nieuwe kleur gekregen, passende bij de nieuwe status, waarbij de trap direct zichtbaar is gemaakt vanuit de nieuwe woonkeuken door toepassing van een verfijnde stalen pui in een historisch industriele kleur.

Deze vrijstaande villa uit de jaren ‘20 in Heemstede, is op de begane grond nog vrijwel in de originele staat wanneer wij deze voor het eerst opnemen. Alle kamers zijn voorzien van houten cassettenplafonds, lambriseringen, speciale elementen als vaste bewerkte kasten of kleine wandkastjes. Daarnaast bevatten een aantal kamers een schouw bezet met prachtige originele tegels uit de bouwtijd. De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam. De parel van deze woning is echter een prachtige draaiende, kerende en rijk bewerkte trap naar de eerste verdieping, welke in de bestaande toestand niet als expressief meubelstuk tot zijn recht komt. Daarnaast ontbreekt vanuit de woning een directe relatie met de gigantische dieper gelegen tuin aan de achterzijde. Door de bestaande keuken functioneel te wijzigen in bijkeuken en de relatie met de tuin tot stand te brengen middels een eigentijds vormgegeven zwevende en lichte woonkeuken wordt de begane grond op slag interessant door de nieuwe onverwachte lichtinval en de sterke contrasten, zonder het respect voor de historische omgeving te verliezen. De prachtige originele trap heeft een nieuwe kleur gekregen, passende bij de nieuwe status, waarbij de trap direct zichtbaar is gemaakt vanuit de nieuwe woonkeuken door toepassing van een verfijnde stalen pui in een historisch industriele kleur.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.

De schouw uit de woonkamer spant de kroon met zogenaamde carduustegels van N.V. Plateelbakkerij “De Distel” uit Amsterdam.