Nieuwbouw

Haringbuys Aerdenhout

De basis van deze nieuwe villa in Aerdenhout is een kruisvormige plattegrond met in het centrum het stijgpunt. De leef- en verblijfsruimtes zijn dan ook om het centrum heen gegroepeerd waardoor er met name op de begane grond veel bewegingsruimte en flexibiliteit is ontstaan. Alle ruimtes op de begane grond hebben een directe relatie met de omliggende tuin door de hoge te openen puien. De hoge, bijna empire-puien, komen ook terug in de beide hoge kopgevels, waarbij de hieraan liggende slaapkamers extra profiteren van de hoogte van de ruimte tot in de nok. De zolderverdieping “hangt” daarbij als een insteekverdieping in de rieten kap, welke eenvoudig van vorm is met een hoge hoofdkap en een secundaire dwarskap welke door de hoofdkap heen gedrukt is. Aannemer: Geusbouw