Restauratie

Herenweg Heemstede

Deze Heemsteedse villa uit omstreeks 1900, is gebouwd in een schilderachtige rustieke stijl met kenmerken van de neorenaissance en de chaletstijl. De villa is voor de verbouwing in gebruik geweest als kantoor met in de tuin op het westen een grote verharde parkeerplaats. De vraag is bij ons neergelegd om deze kantoorvilla weer terug te transformeren naar een bewoonbare villa met een goede relatie naar de grote tuin. Door het grootste deel van de secundair aangegroeide bouwsels te verwijderen aan de achterzijde is de achtergevel weer in vol ornaat tevoorschijn gekomen en is er vanuit de woonkamer weer een open relatie met de tuin tot stand gebracht. De in latere periode aangebouwde keuken door J. London is geheel ontdaan van alle lagen “vervuiling” en ook hier is een nieuwe relatie met de tuin aangebracht. Intern op de begane grond en eerste verdieping is de structuur van de ruimtes teruggebracht en het grote trappenhuis is in dezelfde stijl doorgezet naar de zolders.