Projecten

Lage Duin en Daalseweg 35 Bloemendaal

Dit voormalige rijksmonumentale landhuis heeft in het verleden al een flink aantal wijzigingen ondergaan in haar historie. Begonnen als landhuis, daarna een hotel, daarna weer woonhuis. Wanneer wij worden ingeschakeld is de hoofdstructuur van de woning nog redelijk intact alleen voorzien van diverse lagen afwerkingen, een afgeschreven installatie en een niet gebruikte enorme zolder. Vraagstelling: Grondige renovatie interieur, nieuwe woonruimtes, slaapkamers en badkamers. Functionele invulling van de zolder, verbeteren van de relatie met de tuin vanuit de woonruimtes en een nieuwe inrit en garage. Uitvoering: Nadat alle ruimtes zijn geschoond van diverse lagen met afwerkingen evenals alle oude installaties en de oude structuur in blootgelegd, worden de begane grondvloeren vervangen en is de basis van de duurzame installaties aangebracht. De ouder zolder is door inpassing van een niet zichtbare dakpatio, omgetoverd tot een lichte gebruiksruimte voor fitness en wellness welke bereikbaar is gemaakt door inpassing van een nieuwe eigentijdse trap. Ruimtes op de begane grond en de verdieping zijn opnieuw afgewerkt en gehele pand is voorzien van nieuwe duurzame installaties. In de achtergevel is een nieuwe verborgen toegang gemaakt zodat de nieuwe eigentijdse garage makkelijker bereikbaar is. Vanuit de historie is het ons duidelijk geworden dat aan de tuinzijde ooit een veranda heeft gestaan. Deze veranda is vanaf foto’s gereconstrueerd, zodat er vanuit de woonruimtes een zachtere overgang naar de privetuin wordt gerealiseerd.

Dit voormalige rijksmonumentale landhuis heeft in het verleden al een flink aantal wijzigingen ondergaan in haar historie. Begonnen als landhuis, daarna een hotel, daarna weer woonhuis. Wanneer wij worden ingeschakeld is de hoofdstructuur van de woning nog redelijk intact alleen voorzien van diverse lagen afwerkingen, een afgeschreven installatie en een niet gebruikte enorme zolder. Vraagstelling: Grondige renovatie interieur, nieuwe woonruimtes, slaapkamers en badkamers. Functionele invulling van de zolder, verbeteren van de relatie met de tuin vanuit de woonruimtes en een nieuwe inrit en garage. Uitvoering: Nadat alle ruimtes zijn geschoond van diverse lagen met afwerkingen evenals alle oude installaties en de oude structuur in blootgelegd, worden de begane grondvloeren vervangen en is de basis van de duurzame installaties aangebracht. De ouder zolder is door inpassing van een niet zichtbare dakpatio, omgetoverd tot een lichte gebruiksruimte voor fitness en wellness welke bereikbaar is gemaakt door inpassing van een nieuwe eigentijdse trap. Ruimtes op de begane grond en de verdieping zijn opnieuw afgewerkt en gehele pand is voorzien van nieuwe duurzame installaties. In de achtergevel is een nieuwe verborgen toegang gemaakt zodat de nieuwe eigentijdse garage makkelijker bereikbaar is. Vanuit de historie is het ons duidelijk geworden dat aan de tuinzijde ooit een veranda heeft gestaan. Deze veranda is vanaf foto’s gereconstrueerd, zodat er vanuit de woonruimtes een zachtere overgang naar de privetuin wordt gerealiseerd.