Nieuwbouw

Villa Haarlem 139

Op uitnodiging van onze opdrachtgever troffen wij in Overveen een bungalow uit de jaren ’80 van de vorige eeuw aan, in een zwaar verwaarloosde staat. De slaapkamers bevonden zich aan de voorgevelzijde met aan de achterzijde een geheel van de buitenwereld afgesloten woonkamer met een kleine keuken. Een optopping in het hart van de woning bevatte slechts een bergruimte. In overleg met de opdrachtgevers en gebaseerd op hun wensen is besloten het geheel rigoureus aan te pakken en een bijna nieuwe woning te bouwen. Daarin zijn we zo ver gegaan dat na de sloop en demontage slechts de balklaag van de eerste verdiepingsvloer en de woningscheidende wanden overbleven en van daaruit is er opnieuw opgebouwd. De woonfuncties zijn gewijzigd waarbij de totale leefruimte de verbindende factor is geworden tussen voor- en achtertuin. De hoofdslaapkamer heeft op zijn nieuwe plek een zicht op de prachtige prive achtertuin, de woonruimte is naar voren toe uitgebreid en de oude optopping is vergroot tot een riante logeerruimte. De kamertjes uit de jaren ’80 zijn verdwenen en er zijn riante in elkaar overvloeiende lichte leefruimtes ontstaan. Het ontwerp van de woning bestaat uit twee heldere, zich in materiaal onderscheidende, in elkaar geschoven bouwblokken, waartussen op onverwachte wijze daglicht in het hart van de leefruimte is gebracht. Werkzaamheden COLLO architecten: ontwerp gevel wijzigingen en interieur, vergunning aanvraag, aannemers selectie, aanbesteding gereed maken tot en met de uitvoering. Aannemer: Bellaartbouw