Verbouwing Bloemendaal - COLLO architecten
-->
Verbouwing

Verbouwing Bloemendaal

De bestaande villa in Bloemendaal, twee lagen met kap en dus een vrij lage zolder was binnen erg somber en donker. Er was geen fijne relatie met de omringende tuin en de villa was vooral opgebouwd uit veel kamertjes.

Vanuit de opdrachtgever is de behoefte uitgesproken voor een overzichtelijke en efficiënte woning met een betere relatie naar de tuin en tevens een tweede verdieping met beter benutbare m2’s vloeroppervlak. Binnen de kaders van het bestemmingsplan bood het ons de mogelijkheid om de bestaande kap als het ware te liften, wat ook heeft plaats gevonden, waarbij de mogelijkheid ontstond om de gevraagde extra meters vloeroppervlak te genereren, de ruimtes te herschikken, daglicht in het centrum van het huis binnen te halen en tevens een nieuw en volwaardig trappenhuis in te voegen.

Daarnaast is de woning opgefrist en heeft er een nieuwe rangschikking van ruimtes plaats gevonden.