Verbouwing

Villa Bloemendaal

Deze “stads”villa, staat zo een beetje op de laatste uitlopers van de duinen in Overveen en heeft naast drie woonlagen, een kelder, maar ook een koetshuis met een verdieping en een hele riante diepe tuin. De villa leek na een eerste inspectie in een redelijke staat evenals het koetshuis. Vraagstelling: Algehele interne renovatie van de woning, uitbreiden met een serre, vaste koppeling met hoger gelegen werkruimte bovenin het koetshuis, renovatie koetshuis. Oplossing hoger gelegen tuin. Uitvoering: De eigenlijk achtertuin ligt, evenals de werkkamer in het koetshuis ongeveer 1,5m hoger dan de begane grond van de villa. Door het oude talud een paar meter terug te schuiven de tuin in ontstond er meer ruimte voor een nieuwe serre en kon er een vloeiender overgang naar de hoger gelegen tuin worden gemaakt. Vanuit de nieuwe serre is er middels een schuin ingestoken glazen corridor met trap een connectie gerealiseerd met werkkamer en koetshuis. De verdiepingen van de villa zijn geheel gerenoveerd en als klap op de vuurpijl is het exterieur van beide objecten evenals de tuin ( voor en achter ) ook aangepakt.