villa velsen-noord - COLLO architecten
-->
Herbestemming

villa velsen-noord

COLLO architecten heeft de monumentale pastorie van de St. Jozefparochie in Velsen Noord getransformeerd tot een prachtige villa met daarin vier ruime appartementen. Het gebouw was sterk verwaarloosd en in onbruik geraakt, maar door het behoud van de karakteristieke elementen in het exterieur en interieur, heeft het pand zijn voormalige allure weer teruggekregen.

Met veel respect voor de historische architectuur is het pand gerestaureerd en zijn metselwerk, leien kap, houtwerk en schilderwerk weer op hoog niveau gebracht. Het interieur is met veel gevoel in oude luister hersteld, waarbij onder andere het trappenhuis, deuren en lijstwerk en plafonds weer hun oorspronkelijke uitstraling hebben gekregen. De vier ruime appartementen zijn op inventieve wijze ingepast zonder de originele gevelopbouw en structuur aan te tasten, waardoor er een perfecte balans is ontstaan tussen historie en moderne wooncomfort.

De monumentale pastorie van de St. Jozefparochie in Velsen Noord was sterk verwaarloosd en in onbruik geraakt. Door middel van het inpassen van een nieuwe functie is de leefbaarheid weer in beweging gebracht op deze in potentie prachtige plek. Bekijk dit werk.