Uitbouw

Villa Santpoort

Het in de regio bekende monumentale “vlinderhuis” aan de Vinkenbaan in Santpoort-Zuid, krijgt nieuwe bewoners. Mensen met een missie om dit kleine icoon te respecteren maar wel aan de hand mee te nemen de toekomst in, hun toekomst. Het huis is van zichzelf niet groot en naar huidige maatstaven ietwat onlogisch qua indeling. Wij hebben dan ook de bewuste keuze gemaakt de woning van een uitbreiding te voorzien aan de achterzijde. Deze uitbreiding is deels over twee lagen en heeft een open karakter naar de achterliggende tuin. Door deze toevoeging is ook de mogelijkheid ontstaan om in het hart van de plattegrond daglicht naar binnen te brengen zonder de structuur van het monument aan te hoeven tasten. De toevoeging is afgewerkt in glas en blank hout, waarbij het glas werkt als een spiegel en het omliggende groen verveelvoudigd, terwijl het hout in verweerde toestand zorg draagt dat de uitbreiding zich laat opnemen in de omliggende natuur.