Verbouwing

Villa Santpoort 52

Deze vrijstaande woning uit de jaren ‘50 van architect Gerard Holt was volledig dicht geslibd en onoverzichtelijk. Zowel interieur al exterieur zijn door ons onder handen genomen. Door op de interne logistiek op beide vloeren stevig in te grijpen en de originele kamertjesverdeling los te laten, is de mogelijkheid ontstaan een nieuwe hoofd-as en een contra-as te introduceren en zijn er daardoor riante, in elkaar overlopende, leefruimtes ontstaan. Een deel van de verdiepingsvloer is verwijderd om langs de nieuwe hoofd-as hoog daglicht toe te laten in de verkeersruimte op de begane grond. De nieuwe hoofd-as is, in de vorm van een verfijnde houten wand, een ijkpunt en ruimtekoppeling door de gehele woning en in het volume van deze asstructuur zijn alle onrustige elementen zoals toilet, keldertrap, verdiepingstrap, garderobe etc. opgenomen. Alle gevelopeningen zijn nieuw gedefinieerd en vormen nu een eenheid met een duidelijke relatie met het buitengebied. De contra-as bevat een bijkeuken en een tuinkamer om de relatie met de duintuin nog een keer te benadrukken.