project HERBESTEMMING POLITIEBUREAU NAAR 5 APPARTEMENTEN


HERBESTEMMING POLITIEBUREAU NAAR 5 APPARTEMENTEN

Herbestemming voormalig politiebureau

Voor dit voormalige politiebureau in Velsen-Noord, wat enige tijd heeft leeggestaan, is door ons een plan voor herbestemming en aansluitende nieuwbouw gemaakt. Er wordt hier in totaal een 5-tal appartementen gerealiseerd welke mede een boost zouden kunnen geven aan de directe omgeving. Het volume van het huidige object blijft behouden en zal op punten worden aangepast zodat hier 3 unieke appartementen in kunnen worden gerealiseerd, één op de begane grond met een eigen toegang vanaf de Wijkerstraatweg en de verdieping en zolder worden verticaal gesplitst, zodat hier twee appartementen ontstaan welke worden ontsloten vanuit een centrale entree aan de Meerweidenlaan.

Aan de Meerweidenlaan hebben wij twee nieuwe, eveneens unieke, appartementen ontwikkeld. Het appartement op de begane grond, met een eigen toegang, wordt binnen zeer ruimtelijk met een verdiepingshoogte van 3,5meter. Ook het appartement op de verdieping krijgt een ruimtelijke beleving, anders dan anders doordat de kap in volume bij het appartement wordt getrokken en er in de nok gemeten een hoogte van 4,8meter ontstaat.

De appartementen op de verdieping, van zowel de herbestemming als de nieuwbouw worden ontsloten middels een buitentrap vanuit de Meerweidenlaan welke tussen de beide bouwvolumes is gepositioneerd.

In opdracht van: Velsen-Vastgoed BV.

Terug naar herbestemming