project Rijperweg


Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren
Villa Rijperweg Optimaliseren

Rijperweg

Villa Rijperweg Optimaliseren

De jaren ‘60 villa in Duin en Daal Bloemendaal ligt als het ware gedrukt in het duin. De volumevervlechting van het donkere basement met het lichte gestucte bovendeel vormt een kenmerkende eye-catcher in het landschap.

Deze villa had dringend behoefte aan een grote schoonmaak en aanpassing aan de huidge tijdgeest. Hiertoe hebben wij van onze opdrachtgever de vraag gekregen de villa Rijperweg te optimaliseren, uit te breiden en de lage plafondhoogte van de verdieping te doen verdwijnen. Door op de begane grond vanuit het donkere basement, door middel van glazen “erkers”, de mogelijkheid te bieden “naar buiten te stappen” hebben we op de begane grond meer daglicht en ook een andere hoogte-ervaring ingebracht. Daarnaast is het bestaande platte dak verhoogd binnen de kaders van de originele verhoudingen en hebben wij naast de uitbreiding tevens de gehele schil met kozijnen aangepakt. De hele villa is met veel respect voor de oorspronkelijke architectuur naar de huidige tijd gebracht.

De villa is ook te zien als “woonhuis” van Peter R. de Vries in de serie Judas bij Videoland.

Terug naar verbouwing