Rein Braaksma - COLLO architecten
-->

PROJECTLEIDER & MEDE EIGENAAR

Een goed eindresultaat en een meer dan tevreden opdrachtgever gaan bij mij boven alles. Dat mijn werk vooral erg leuk is en voelt als een hobby, vind ik belangrijk. Als dat gevoel verdwijnt, stop ik met dit werk. Ook waardeer ik de variatie en de breedte van mijn vak. Van eerste afspraak en kennismaking met de klant, de gesprekken die daaruit volgen en de vrijheid die je meestal krijgt om hun droom te verwezenlijken. Tot de samenwerking tussen mij en mijn collega’s van ontwerp tot uitvoering en als laatste om de klant de sleutel te mogen overhandigen.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om mijn eigen tijd te kunnen indelen. Zo combineer ik mijn werk en het runnen van een eigen bedrijf met mijn gezin en mijn liefde voor sport.

Tenslotte vind ik het geweldig om iets voor iemand te mogen creëren, waar men nog jarenlang veel plezier van beleeft, vaak zelfs tot de volgende generatie(s).

In mijn werk ben ik gestructureerd en netjes. Ik kan goed tegen kritiek. Ik kan sturing geven en werk volgens ‘afspraak is afspraak’. Ik ben dienstverlenend, kritisch op mijn werk en naar alles wat bij COLLO de deur uitgaat. Ik zoek altijd naar de juiste oplossingen en ben niet voor één gat te vangen. Dat werk flexibel, alles behalve van 9 tot 17 uur en sta met beiden benen op de grond.

“Soms maak je de goede keuze en soms maak je de keuze goed.”

Mijn specialisme

Mijn specialisme binnen COLLO architecten is de uitvoering van en restauratie van een monumentaal object. Dan gaat het om het verzorgen van de technische opnames, de vergunning en het opwerken van de bouwkundige onderleggers. Maar ook om het schrijven van een plan van aanpak, het gereed maken van het Nationaal Restauratie Fonds en de begeleiding van het bouwproces.

Mijn passie

Mijn passie ligt bij architectuur in de ruimste zin van het woord. Musea bezoeken met de familie. Interieur-, kleding- en designwinkels afstruinen waar dan ook in Nederland…, daar kan ik prima mijn vrije dagen mee vullen. Mijn wensdroom is om ooit op het circuit te rijden in een Porsche GT3 RS. Hoe moeilijk kan het zijn? Ik heb een zwak voor sport. Dat staat hoog genoteerd in mijn wekelijkse to-do-list. Zeker het honkbal. Wanneer april weer in zicht komt, begint bij mij het honkbalvirus te kriebelen. Tijdens de Haarlemse honkbalweek ben ik dan ook geregeld te vinden op de tribune achter het eerste honk.

Mijn ambitie

Ruim tien jaar geleden zou ik hebben gezegd: het oprichten van een ontwerp- of tekenbureau samen met Yske en Edwin binnen de regio Kennemerland. Nu tien jaar later, is het ontwerpen en bouwen van een eigen huis, samen met mijn gezin, ergens in ons mooie Santpoort of Bloemendaal, mijn volgende doel.

Mijn trots

Ik ben er trots op dat ik vele, leuke en interessante mensen heb leren kennen en ze samen met mijn collega’s het vertrouwen heb kunnen geven, dat ze bij COLLO architecten in goede handen zijn. Daarnaast voel ik me iedere keer weer supertrots als ik de borden met onze bedrijfsnaam erop zie staan in de omgeving waar ik zelf ooit opgroeide. Mede dankzij Yske Braaksma, mijn vader, die Edwin en mij de mogelijkheid gaf om COLLO architecten op onze eigen manier te brengen waar we nu staan.